Search
Close this search box.

Sähköasemien uusija Jarmo Henttinen

Jaa
Projektipäällikkö Jarmo Henttinen on vastannut monen viime vuosina uusitun Fingridin sähköaseman korjaustöistä ja uusien asemien rakentamisesta. Muun muassa Imatran ja Länsisalmen sähköasemien uusiminen on muuttanut näyttävästi kansallisesti merkittäviä maisemia.

Milloin aloitit nykyisessä tehtävässäsi Fingridissä?

Tulin Fingridiin töihin vuonna 2014 tähän samaan projektipäällikön tehtävään. Aiemmin olin Helen Sähköverkolla vastaavissa tehtävissä ja sitä ennen urakoitsijalla toimittamassa samantapaisia urakoita. Olen koulutukseltani sähkövoimatekniikan insinööri.

Mitä Fingridin projektipäällikkö tekee? Mistä pidät työssäsi?

Pääasiassa johdan vanhojen sähköasemien uusimista, ja joskus ihan uusien rakentamista. Yksittäinen projekti kestää tyypillisesti 2–3 vuotta, mikä tuo vaihtelua työhön. Osallistun projektiin suunnitteluvaiheesta hankkeen valmistumiseen asti. Verkkosuunnittelu tekee asemasta esisuunnitelmat, ja projektipäällikön kanssa mietitään toteutusta ja aikatauluja, jotta investointipäätös voidaan tehdä Fingridissä. Sen jälkeen projektipäällikkö vie fyysistä toteutusta eteenpäin. Tämä on tiimityötä. Tiimiin kuuluvat Fingridin projektiryhmä, ulkopuoliset suunnittelijat, rakennusvalvojat ja urakoitsijat. Teen töitä eri organisaatioita edustavien ihmisten kanssa yhteisenä tavoitteena saada aikaa laadukas lopputulos, ja pidän siitä. Puolet työajasta vietän yleensä työmaalla ja puolet toimistolla. Työmaalla valvon työn etenemistä ja kokoustan suunnittelu- ja työmaakokouksissa.

Mitä erityistä työssäsi on meneillään juuri nyt?

Tällä hetkellä työn alla on Virkkalan ja Tammiston sähköasemien uusiminen. Lohjan Virkkalassa Fingrid pilotoi asemalla uudella tekniikalla toteutettua, ympäristöystävällisempää sähköasemakojeistoa ensimmäisten joukossa maailmassa. Tammisto puolestaan on hienoa kaupunkirakentamista näkyvällä paikalla Vantaalla, kauppakeskus Jumbon veressä. Juuri äskettäin saimme Imatran uuden sähköaseman valmiiksi. Se oli kiinnostava hanke, koska asema on osa historiallista, suojeltua kansallismaisemaa. Museoviraston hyväksynnällä Imatran sähköasema on kuitenkin moderni rakennus, ja sen ympäristössä käytettiin tyylikkäitä maisemapylväitä. Muutama vuosi sitten valmistunut, Kehä III:n varrella sijaitseva Länsisalmen sähköasema sai jopa kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon. Siellä maisemoidut voimajohtorakenteet ovat merkittävässä roolissa. Olen saanut olla tekemässä hienoja sähköasemia hienoille paikoille.

Mitä puuhaat vapaa-aikanasi?

Tällä hetkellä tekemistä riittää perheen kanssa puuhaillessa. Meillä on kaksi pientä lasta, koiria ja omakotitalo, joten aikaa ei paljon muuhun jää. Pari kertaa viikossa koetan ehtiä pelaamaan tennistä. •

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *