Mobiilisovelluksilla kantaverkon tiedot käyttöön

Fingrid on aloittanut ELVIS-järjestelmässä olevien kantaverkon tietojen mobiili- ja selainsovellusten kehityksen.
Jaa

Hankkeessa toteutetaan kaksi eri sovellusta: ”Verkkokartta taskuun” ja ”Mobiili tiedonkeruu”. Sovellukset tarjoavat karttapohjaiset kantaverkon tietojen haku- ja katselumahdollisuudet sekä mahdollisuuden kerätä havaintoja maastossa. Hankkeessa toteutetaan lisäksi peruspilarit Fingridin kantaverkon paikkatietojen ulkoiselle käytölle. Tavoitteena on saada sovellukset käyttöön syksyyn 2017 mennessä. Hankkeen toteutuskumppanina on Sito Oy.

”Verkkokartta taskuun” näyttää ELVIS-järjestelmän verkkotiedot kartalla

Työnimellä ”Verkkokartta taskuun” toteutettava sovellus tarjoaa Fingridin asiakkaille ja henkilöstölle sekä Fingridille töitä tekeville palvelutoimittajille kevyet ja helppokäyttöiset karttanäkymät ELVIS-järjestelmässä oleviin kantaverkon tietoihin.

Kartan kautta voi etsiä ja katsoa kantaverkon omaisuutta ja niiden perustietoja. Kartalle tuodaan tarkasteltavaksi myös muita aineistoja kantaverkon kohteiden lisäksi. Tiedot tulevat sovelluksiin automaattisesti lähes reaaliajassa Fingridin ELVIS-järjestelmästä.

Verkkokartta taskuun toimii skaalautuvana HTML5-sovelluksena, jota voi käyttää niin mobiililaitteella kuin tietokoneella, joissa on internetyhteys.

Sovellusta voivat hyödyntää muun muassa Fingridin projekti- ja asiakaspäälliköt, palvelutoimittajien suunnittelijat sekä asiakkaiden henkilöt, joilla on pääsy Fingridin asiakasekstranetiin. Mahdollisia käyttäjiä ovat myös henkilöt, joilla ei ole pääsyä Fingridin Maximo- tai ArcGIS-sovelluksiin.

”Mobiili tiedonkeruu” työkaluksi maastoon

Työnimellä ”Mobiili tiedonkeruu” toteutettava sovellus tarjoaa käyttäjille työkalut maastossa tapahtuvaan tietojen keräämiseen. Maastossa havaitun asian sijaintiin voi liittää kommenttien lisäksi valokuvia ja videota. Sovellus ja sen näyttämät tiedot toimivat puhelimeen tai tablettiin asennetun sovelluksen kautta myös ilman verkkoyhteyttä.

Sovellusta voi hyödyntää muun muassa johto- ja asemaesisuunnittelussa, ympäristöprojekteissa sekä voimajohto-, asema- ja tietoliikenneverkon kunnossapidossa.

Mobiili tiedonkeruu -sovellus julkaistaan sekä Android- että iOs-alustoille, ja se tulee ladattavaksi sovelluskaupoista. Windows-versiota ei julkaista.

Lisätietoja: 

Pasi Turunen, erikoisasiantuntija, pasi.turunen@fingrid.fi

Uusimmat artikkelit
Lue myös