Marja Eronen ja Jani Piipponen vastaavat yksitasemallin käyttöönotosta

Yksitasemallin käyttöönottoa valmisteltiin pitkään sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. Fingridin vanhempi asiantuntija Marja Eronen on vastannut projektin pohjoismaisesta yhteistyöstä ja tasepalvelupäällikkö Jani Piipponen mallin käyttöönotosta kotimaassa.
Jaa

Mikä on toimintakenttäsi Fingridissä?

Marja Eronen: Toimin erilaisissa markkinakehitystehtävissä joko asiantuntijan tai projektivastaavan tehtävissä. Yksi rooleistani on ollut toimia yksitasemalliprojektin pohjoismaisen työryhmän vetäjänä ja saattaa yksitasemalli käyttöön Pohjoismaissa 1.11.21 alkaen.

Jani Piipponen: Vastuualueenani ovat taseselvitykseen liittyvät prosessit ja asiakasyhteistyö tase­vastaavien sekä eSettin kanssa. Lisäksi vastaan häviön­hankinnan prosessista. Yksitasemallin projek­tissa olen vastannut mallin kansallisesta käyttöön­otosta ja osallistun sen pohjoismaiseen kehitystyöhön.

Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?

ME: Olen ollut Fingridillä reilun vuoden. Aikaisempi työni parinkymmenen vuoden ajan oli Nord Poolilla sähköpörssissä, joka keskittyy vuorokausi- ja päivänsisäiseen markkinaan. Työskentelin eurooppalaisessa yhteistyössä erilaisissa markkinakehitysprojekteissa ja viimeisimpänä edistämässä pörssikilpailun ­avautumista Euroopan eri alueilla. Uskon, että kokemuksestani pörssi­markkinoista on myös hyötyä kantaverkko­yhtiöiden kehittäessä omia markkinapaikkojaan.

JP: Olen pitkän linjan fingridiläinen yli 20 vuoden ­kokemuksella. Aluksi työskentelin valvomossa operaattorina, mistä sain hyvän pohjan käytön ja markkinoiden vahvojen sidonnaisuuksien ymmärrykselle. Sieltä siirryin taseselvitysyksikköön, jossa työni suuntautui yhteispohjoismaisen taseselvityksen kehityksen pariin ja lopulta johdin yksikköä. Osallistuin yhteispohjois­maisen taseselvitysyksikön, eSett Oy:n perustamiseen. Vuosien varrella työhöni on kuulunut esimerkiksi taseselvitysmallin kehittämistä ja asiakasyhteistyötä sekä markkinatoiminnon kehityspäällikön tehtävä.

Mikä työssäsi motivoi ja innostaa eniten?

ME: Uuden oppiminen, vaikutusmahdollisuudet ja ­kollegat motivoivat. Fingridissä olen päässyt perehtymään toimitustunnin aikaisiin tasehallintamarkkinoihin, joissa riittää minulle uutta opittavaa. Nautin myös kansainvälisestä yhteistyöstä.

JP: Työkaverit ja osaamisen taso Fingridissä motivoivat. Toimenkuvani on kehittynyt jatkuvasti ja uusia haasteita on riittänyt. Lisäarvoa tuo myös se, että voin työlläni vaikuttaa isoihin sähkömarkkinoita edistäviin asioihin.

Millaisia haasteita työssäsi on tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa?

ME: Yksitasemallin tuotantoon oton jälkeen rinnalla olevat projektit, kuten Flow based. Pidemmällä tähtäimellä ilmastonmuutos ja sähkömarkkinoiden kehittäminen vastaamaan toimialan tarpeita ovat yhteisiä haasteita meille Fingridissä.

JP: Haastetta tuo sähkömarkkinoiden muuttuminen nopeatahtisemmaksi ja vaikeammaksi ennustaa. ­Samalla pohjoismaiset tasehallintamarkkinat liittyvät Euroopan yhteisiin markkinapaikkoihin ja kokonaisuuteen vaikuttavia tekijöitä on koko ajan enemmän.

Mikä toimii rentouttavana vastapainona työlle?

ME: Sopiva tasapaino työ- ja vapaa-ajan välillä. Siivoaminenkin voi rentouttaa – sopivassa määrin.

JP: Tavallinen arki perheen kanssa ja lasten aktiviteetteihin keskittyminen. •

No results found.

Uusimmat artikkelit

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös