– Rautarouvan eristinlautasissa näkyvät ajan patinoimat kolhut ja naarmut, enkä käsitellyt niiden pintaa lainkaan. Lautaset on vesileikattu neljään osaan, teosten pohjaosiksi. Näiden seuraksi valikoitui kaunis ja kestävä akryyli, josta tehdyt levyt olen liittänyt pohjaan. Yhdessä osat muodostavat neliön, jonka poikki menee eristinlautasen kaari. Syntyi vanhan ja uuden sopusointu, Rantanen kertoo.
Fingrid toteutti elämäntyöpalkinnot yhteistyössä Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoiden kanssa. Tehtävänannon perustana oli vanha eristinlautanen, johon opiskelijat saivat ideoida jatkoa. Fingridin raati valitsi voittajan töiden joukosta.
Rantanen toteaa suunnittelun olleen vaativaa, ennen kuin ajatus kontrastista ja vaikean materiaalin yksinkertaisesta käsittelystä ja selkeästä muodosta nousi esille. Hän haki palautetta idealleen jo alkuvaiheessa ja teki useita pahvi- ja tietokonemallinnuksia. Myös taloudellisuus ohjasi työtä: yhdestä lautasesta saatiin palat neljään palkintoon.
– Hain muotoa pitkään. Ymmärsin perinteiden ja juurien, sekä samaan aikaan innovatiivisen ja raikkaan tulevaisuuteen tähtäämisen olevan Fingridin identiteetille tärkeitä arvoja ja halusin tavoittaa ajatuksen työssäni. Pyrkimykseni on, että palkinnon saaja voi tuntea ylpeyttä palkinnon edustaman ansiokkaan työuran lisäksi myös palkinnosta itsestään. Tahdoin sen olevan edustava. Lautasen urat kuvastavat pitkää työuraa, sekä koko Fingridin historian kulkua ja kehitystä, kuin puun vuosirenkaat taikka kaartuva horisontti, jonka takana piilee tuleva.