Fingrid tekee ilmastotekoja, myös Ilmastoviikolla

Fingrid kampanjoi tällä viikolla ilmaston puolesta järjestämällä oman Ilmastoviikkonsa. Teemaviikolla kannustetaan ihmisiä ja organisaatioita konkreettisiin tekoihin ilmaston hyväksi.
Jaa

Fingrin Ilmastoviikon tapahtumissa opastettiin henkilökuntaa oman työn ilmastovaikutusten pienentämiseen niin investointiprojekteissa, kantaverkon kunnossapidossa kuin toimistotyössäkin.

Sanomalehdestä syntyi biojätepusseja Ilmastoviikon työpajassa Fingridissä.

Viikon aikana Fingridin toimipisteessä Käpylässä sekä myös Teamsissa kuultiin ilmastoasiantuntijoiden puheenvuoroja. Työpajoissa harjoiteltiin muun muassa jätteiden lajittelua Remeon opastamana. Torstai-illan sieniretkisuunnitelmat pilasi harmillisesti Aila-myrsky.

Ilmastonmuutos vaatii toimia nyt

Tulevaisuudentutkija ja tietokirjailija Elina Hiltunen otti vankasti kantaa ilmastotekojen puolesta.

– Ilmastonmuutos ja ympäristön saastuminen ovat yksiä maailman suurimpia megatrendejä, jotka näkyvät maailmassa jo nyt ja vaikuttavat voimakkaasti tulevaisuuteen. Ne eivät kuitenkaan ole kiveen hakattuja. Ennakoimalla toiminnassamme tulevaisuutta ja sen riskejä voimme vaikuttaa trendien toteutumiseen, Hiltunen painottaa.

Hiltunen nosti esiin myös koronan vaikutuksen ilmastonmuutokseen. Pandemia on vähentänyt maailman hiilidioksidipäästöjä tänä vuonna vajaat kuusi prosenttia, mutta sekään ei riitä. Jotta ilmaston lämpeneminen voitaisiin pysäyttää IPCC:n esittämään 1,5 asteeseen, päästöjen pitäisi vähentyä vielä lisää.

– Kysymys kuuluukin, miten organisaatiot voivat tehdä hyvää bisnestä ja samalla pelastaa maailmaa?

Monimuotoisuuden säilyttämisessä vastuu kaikilla

Biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntija Riku Lumiaron mukaan luonnon monimuotoisuus heikkenee ilmastonmuutoksen myötä merkittävästi.

–  Ilmastonmuutos etenee niin nopeasti, ettei luonto eikä ihminenkään tahdo pysyä perässä. Maaperän rehevöityminen ja perinneympäristöjen katoaminen muuttavat myös lajistoa ja lisäävät uhanalaisten lajien määrää. Sama kehityssuunta on nähtävissä niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen ei ole ihmelääkettä, vaan se vaatii kaikkien osallistumista, Lumiaro painottaa.

– Tällä menolla maailma lämpenee kolme neljä astetta tämän vuosisadan aikana. Muutos olisi valtava. Ilmastoviikko muistuttaa yrityksiä ja ihmisiä siitä, että tarvetta toimille todella on. Onneksi monella työpaikalla niitä tehdään jo, Lumiaro jatkaa.

Viikon asiantuntijapuheenvuoroja kuunteli paikan päällä olleiden lisäksi etäyhteyksien kautta yli sata kiinnostunutta fingridläistä.

Remeon asiantuntijat opastivat jätteen lajittelua.
Toimistojätteellä on monta jaetta. Lajitteluasiaan paneuduttiin tiistain työpajassa.

Fingridin liiketoiminnalla ja työllä kohti puhtaampaa sähköjärjestelmää on merkittäviä myönteisiä ilmastovaikutuksia.

– Vastuullisuus on yksi Fingridin arvoista, ja siihen kuuluu myös ympäristöstä huolehtiminen. Meillä on esimerkiksi käytössä hyvät ja modernit työvälineet, jotka mahdollistavat kokousten ja isompienkin tapahtumien järjestämisen etäyhteyksien kautta, tarpeetonta matkustamista vähentäen. Ilmastoviikko on meille otollinen tapahtuma kehittää Fingridin ympäristömyönteistä yrityskulttuuria ja pyrkiä pienentämään omaa ilmastovaikutustamme, kertoo Fingridin ympäristöasiantuntija Jenni-Julia Saikkonen, joka on vastannut Fingridin Ilmastoviikon ohjelman suunnittelusta.

Kierrätystyöpaja ja lajitteluopastusta Remeon johdolla Fingridin toimistolla.

 

 

 

Uusimmat artikkelit

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös