sähköjärjestelmä

Sähkömarkkinat

Reservimarkkinoilla maksetaan yritysten kyvystä joustaa

Lidl ja Lumme Energia myyvät Fingridille kykyään joustaa sähkön käytössään,
mikä auttaa pitämään sähköjärjestelmän tasapainossa. Joustoa voi löytyä yllättävistäkin kohteista, ja siitä saa hyvää tuottoa.

Näkökulma

Sähköjärjestelmän selkärankaa vahvistetaan

Fingridissä olemme kehittäneet teknisiä ratkaisuja vastaamaan muuttuvan sähköjärjestelmän haasteisiin. Ratkaisuilla varmistamme kantaverkon tehokkaan hyödyntämisen myös tulevaisuudessa.

Kumppanit

Sähköjärjestelmä tulen ja jään maassa

Islannin kantaverkkoyhtiö Landsnetin verkko on täysin itsenäinen ja omavarainen
sähköverkko, joka palvelee Islannin noin 375 300 asukasta. Maan kallioperän vulkaanisuus voi vahingoittaa verkkoa, mutta se on myös erinomainen energianlähde.

Kantaverkko

Sähköjärjestelmä kasvaa tuulen ja auringon voimalla

Sähkön tarve lisääntyy Suomessa tulevina vuosina samalla, kun siirrytään kokonaan pois fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Siksi tarvitaan yhä enemmän tuuli- ja
aurinkovoimalla tuotettua puhdasta sähköä. Miten voidaan varmistaa, että sähköä riittää myös silloin, kun on tyyntä ja pilvistä?

Kantaverkko

Suuntaajavaltainen sähköjärjestelmä vakaaksi yhteistyössä energia-alan kanssa

Suomen sähköjärjestelmä on muuttumassa vahvasti suuntaajavaltaiseksi eli sähköntuotanto on suurelta osin tuulivoimaa ja yhä enemmän myös aurinkovoimaa. Fingridin johdolla on viime vuosina kehitetty menetelmiä, joilla varmistetaan suuntaajavaltaisen sähköjärjestelmän tekninen toiminta Suomessa ja muualla Pohjoismaissa.

Fingridin Minna Laasonen nojaa pylvääseen
Kantaverkko

Mikä on sähköjärjestelmän mitoittava vika?

Sähköjärjestelmän mitoittavaan vikaan varaudutaan etukäteen. Keskeistä tässä ovat riittävät reservit ja sähkönsiirron hallinta, kertoo vanhempi asiantuntija Minna Laasonen Fingridistä.

Tässä kaikki artikkelit.