Rautarouva

Kantaverkko

Imatran vesivoimalaitoksesta kansainvälisiin sähkömarkkinoihin

Imatran vesivoimalaitos otettiin käyttöön toukokuussa 1929, ja koko Suomi oli ylpeä suurimmasta vesivoimalastaan. Tuolloin uskottiin, että uuden voimalaitoksen sähköntuotanto riittää Suomen tarpeisiin ikuisiksi ajoiksi. Nykyään Imatran osuus Suomen sähköntuotannosta on noin puolitoista prosenttia. Sähkömarkkinat ovat käyneet läpi täydellisen muodonmuutoksen Euroopassa, Pohjoismaissa ja Suomessa viimeisen 20 vuoden aikana.

Näkökulma

Vahva kantaverkko mahdollistaa puhtaan energiantuotannon

Suomessa on aina ymmärretty hyvän kunnossapidon merkitys ja kantaverkkotoimijana Fingrid on ollut kunnossapidon suunnannäyttäjä maailmalla yhtiön alkuajoista lähtien, kirjoittaa Fingridin varatoimitusjohtaja Kari Kuusela.

Kantaverkko

Näin rakennettiin Rautarouva

Ensin voimansiirtoverkon rakentamisesta tehtiin päätös, sitten se piti enää rakentaa. Tarkempien laskelmien jälkeen hankkeen massiivisuus alkoi käydä selväksi kaikille osapuolille.

Kantaverkko

Juhlavuoden palkinnot syntyivät käsityönä

Fingridin 20-vuotisjuhlassa jaetut elämäntyöpalkinnot rakentuivat Rautarouva-voimajohdon entisistä eristinlautasista ja moderneista akryyliosista. Teokset suunnitellut muotoilijaopiskelija Hilda Rantanen toi muotoilussaan esille nykyaikaa sekä perinteitä ja juuria.