Järvilinja

Turvallisuus

Järvilinjalla keskitytään turvallisuuteen

Vaalasta Joroisiin johtavaa Järvilinjaa vahvistetaan. Koska uusi voimajohto kulkee pääosin nykyisen 400 kilovoltin johdon rinnalla, työmailla kiinnitetään erityistä huomiota latausjännitteeseen ja lisätyömaadoituksiin.

Vaalean lilan värisiä kangasvuokkoja
Ympäristö

Järvilinja-hankkeelle Hyvä YVA -palkinto

Fingridin voimajohtohanke Järvilinja on saanut Hyvä YVA -palkinnon. Lähes 300 kilometriä pitkän voimajohdon päätepisteinä ovat Fingridin sähköasemat Vaalassa ja Joroisissa. 

Kantaverkko

Pitkiä linjoja pohjoisesta etelään

Fingrid rakentaa kantaverkon voimajohtoja parhaillaan kymmenillä eri työmailla. Kantaverkon rakentamiseen kuluu vuosittain reilut sata miljoonaa euroa. Sähköasemien uudistusten ja perusparannusten määrässä on menossa ennätysvuosi. Pohjoisen tuulivoimaa ja Ruotsin tuontisähköä siirretään etelän kulutukseen varsinkin tulevaa Metsälinjaa ja Järvilinjaa pitkin.

Kantaverkko

Järvilinjan siirtokyky tuplaantuu

Oulusta Lappeenrantaan kulkevan Järvilinjan vahvistaminen 400 kilovoltin voimajohtoyhteydeksi on käynnistynyt kesän ja syksyn mittaan ympäristövaikutusten arviointien (YVA) suunnittelulla. Ensimmäisinä arvioidaan Vaala–Joroinen-hankkeen ja pohjoisemman Rovaniemi–Vaala-hankkeen ympäristövaikutukset.

Kantaverkko

Kantaverkko kasvaa tulevaisuuden tarpeisiin

Seuraavan vuosikymmenen aikana Fingrid investoi kantaverkkoon 1,3 miljardia euroa eli reilut 100 miljoonaa euroa vuodessa. Myös kuluvana kesänä käynnissä on kymmeniä voimajohtotyömaita, sähköasemien uudistuksia ja perusparannuksia. Suunnitteluvaiheessa olevissa hankkeissa toteutetaan ympäristövaikutusten arviointeja. Artikkelissa esittelemme osan hankkeista.