Arkisto

Kohtaamisia maanomistajien kanssa
Metsänhoidon erikoisasiantuntija Joonas Vaaramaa matkaa työssään verkon kunnonhallinnassa Suomen laidalta toiselle.

Asenne ratkaisee korkealla
Korkealla työskennellessä oleellisinta on oikea asenne, sanoo asiantuntija Esa Kärnä turvallisuusalan yritys Kärnä Oy:stä.

Työturvallisuutta parannettiin kolmella loikalla
Fingridin työmailla työskenteleville suunnattiin viime syksynä työturvallisuuskampanja Kolmiloikka kohti nollaa. Kampanja lähti positiivisesti lapasesta, ja työturvallisuudesta raportoitiin ennätyksellisen paljon.

Työturvallisuus vuonna 2024
Fingridin työkohteissa tehtiin ennätyksellinen määrä ennakoivaa työturvallisuustyötä vuonna 2024.

Kaikki mukaan tekemään turvallisuushavaintoja
Voiko olla ajankohtaisempaa ja kiinnostavampaa turvavarttiaihetta kuin oman tiimin turvallisuushavainto?

Ultrakondensaattori antaa sähköä millisekunneissa
Vesivoimalan ultrakondensaattori pystyy varastoimaan sähköä ja purkamaan sitä erittäin nopeasti. Se pystyy vastaamaan taajuusohjatun häiriöreservin uusiin ja entistä tiukempiin vaatimuksiin.

Tarkkaa työtä sähköverkon ytimessä
Sähköasemien ja voimajohtojen käyttöönottoon liittyy useita tärkeitä vaiheita turvallisuuden ja sähköverkon toimivuuden varmistamiseksi. Tässä prosessissa Fingridin asiantuntijoiden, urakoitsijoiden ja kantaverkkokeskuksen saumaton yhteistyö on avainasemassa.

Koestaja tarvitsee ohjelmointitaitoja
Kantaverkon sähköasemien kunnossapito vaatii erilaisia tarkastus-, huolto- ja ennakkotoimenpiteitä. Niissä Fingridin apuna työskentelevät koestajat, joista yksi on helsinkiläinen Valtteri Laine.

Mammutti matkalla
Satoja tonneja painavan muuntajan maantiekuljetus paikalleen sähköasemalle vaatii tarkan suunnittelun. Ennen kuin reitti on selvillä, tarvitaan tarkastuksia, mallinnuksia, geometriaa sekä neuvotteluja ja usein myös infran rakentamista tai korjaamista.

Miksi risteämälausuntojen käsittely kestää?
Voimajohdon lähellä työskenneltäessä tarvitaan aina Fingidiltä risteämälausunto, jolla halutaan taata turvallisuus. Kohteen ei tarvitse ristetä voimajohdon kanssa vaan riittää, että se sijoittuu voimajohdon lähelle. Risteämälausuntojen käsittelyaika on tällä hetkellä neljä kuukautta, kertoo erikoisasiantuntija Heidi Oja Fingridistä.