Aktiivisesti, aloitteellisesti ja jatkuvasti valppaana

Jaa

Enersense PN on vienyt työturvallisuusasiaa aktiivisesti eteenpäin muun muassa Fingridin Mieti ennen kuin toimit -kampanjan videoiden avulla. Toimialajohtaja Joni Parkkinen ja työmaapäällikkö Tomi Salonen kertovat, miten heillä ylläpidetään tärkeää asiaa esillä päivittäisessä toiminnassa.

1. Miten Enersensellä innostetaan ihmisiä toimimaan työturvallisuuden eteen?
”Työmaalle on aina ensin luotava hyvä yhteishenki. Reilusti ja avoimesti toimimalla sitoutetaan työntekijöitä yhdessä sovittuihin sääntöihin. Pieniinkin epäkohtiin työturvallisuuden suhteen puututaan aina tehokkaasti”, Salonen tiivistää.

”Ennakoiva turvallisuuskulttuuri, jokaisen vastuu, vaarojen tunnistaminen ja riskien arvioiminen on hyvä lähtökohta. Annamme palautetta sekä turvallisesta että turvattomasta toiminnasta”, Parkkinen lisää.

2. Mikä työturvallisuusasia on viime aikoina puhuttanut eniten?
”Fingridin Mieti ennen kuin toimit -kampanja on aktivoinut meitä. Näihin neljään sanaan liittyy paljon sisältöä. Työmaalla olemme vieneet viestiä eteenpäin muun muassa poistamalla kiirettä, ajattelemalla hetken laajemmin sitä, mitä ollaan tekemässä ja miettimällä, miten omat työsuoritteet vaikuttavat muiden tekemiseen sekä arvioimalla, ovatko työhön varatut työkalut, resurssit ja muut välineet oikeanlaiset tähän työhön”, Salonen sanoo.

”Hyvä esimerkki on myös viime vuonna käynnistetty Lähti käsistä -kampanjamme. Käsiin kohdistuvat vammat edustavat usein merkittävää osuutta kaikista tapahtumista ja läheltä piti -tilanteista. Siksi keskityimme juuri nyt siihen”, Parkkinen toteaa.

3. Kerro käytännön työturvallisuusvinkkisi.
”On tärkeää reagoida viipymättä ja tehokkaasti turvallisuutta parantaviin huomioihin ja aloitteisiin. Näin varmistetaan kentältä ja työryhmistä tulevien ehdotusten ja huomioiden saaminen myös jatkossa. Olemme myös palkinneet työmailla eniten aloitteita tehneitä henkilöitä. Hyvää yhteishenkeä luodaan myös pienillä viikoittaisilla kilpailuilla, jotka eivät liity suoranaisesti työturvallisuuteen, vaan edistävät mukavaa yhdessäoloa ja hyvinvointia. Yhteisissä hetkissä tulee juteltua myös turvallisuudesta ja siellä saattaa syntyä taas uusia hyviä käytännön vinkkejä yhteisen arjen parantamiseksi”, Salonen listaa.

”Vuosikellon mukaiset, ennalta suunnitellut turvavartit keskeisistä ja ajankohtaisista teemoista ovat oivallinen keino herätellä ajatuksia ja lisätä ennakoivaa työturvallisuuskulttuuria”, Parkkinen vinkkaa.

Uusimmat artikkelit

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös